Predstavom „Sve za tebe ljubavi“ počeli ovogodišnji Masukini dani

VELIKA PLANA, 29. novembar 2022 – Pozorišni festival Masukini dani u Velikoj Plani, 44. po redu, otvoren je sinoć izvođenjem predstave „Sve za tebe ljubavi“, koju je po motivima Alda Nikolaja režirala Ivana Bogićević, a u kojoj igraju Mina Lazarević, Ivan Jeftović i Pavle Pekić.

Sledeća predstava na festivalu, koji traje do 15. decembra, biće u sredu 30. novembra, kada će se publici predstaviti pozorište Kulturno-prosvetnog centra „Dragoljub Milosavljević Gula“ sa „Putujućim pozorištem Šopalović“, po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji Miloša Jagodića.

„Kerovi“, koje izvodi Teatar na brdu, u režiji Erola Kadića, u kojima glume Aleksandar Srećković Kubura i Srđan Timarov, na programu su 2. decembra.

Četvrtog dana festivala, u subotu 3. decembra, biće izveden mjuzikl „Veselo devojačko veče“, koji je adaptirao i režirao Radomir Vukotić a u kojem igraju Zorana Pavić, Ivana Peters, Tijana Dapčević, Svetlana Sretenović, Maja Bukner i Jelena Đukić.

U nedelju 4. decembra nastupa Zvezdara teatar sa komadom „Boing, boing“ Marka Kamelotija, koji je režirao Predrag Stojmenović a igraju Viktor Savić, Jelena Orašanin, Borka Tomović, Radovan Vujović, Jelena Gavrilović i Nada Macanović.

Tri dana kasnije, 7. decembra, Ferten teatar izvodi predstavu „Nas dve“, tekstopisca, reditelja i glumice Tatjane Kecman, a peva Ana Radonjić.

„San letnje noći“ Vilijama Šekspira biće pred velikoplanjanskom publikom 8. decembra, u režiji Dejana Cicmilovića i izvođenju glumaca Pozorišta „Milivoje Živanović“, koje deluje pri Centru za kulturu Požarevac.

Gradsko pozorište iz Smederevske Palanke predstaviće se  Nušić evom „Protekcijom“, koju je režirao Dragan Ostojić, a devetog festivalskog dana, u ponedeljak 12. decembra, Akademija 28 će izvesti „Školu za ljubavnike“ tekstopisca i režisera Bojana Stojčetovića, a igraju Milan Vasić, Milan Kalinić, Jelena Rakočević Cekić, Aleksandra Cucić i Bojan Stojčetović. Ostvarenje „Iza kulisa“ Majkla Frejna, koje je za potrebe Gradskog pozorišta u Jagodini adaptirao i režirao Velimir Mitrović, na programu je 13. decembra.

Poslednjeg dana ovogodišnjeg velikoplanjanskog jesenjeg pozorišnog druženja domaćin Masukinih dana, Centar za kulturu Masuka, predstaviće se kultnim „Mrešćenje šarana“, koje je po tekstu Aleksandra Popović režirao Dejan Cicmilović.

Foto: D. Marić

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!